Over ons

Hoveniersbedrijf P. van Brandwijk creëert sinds 1979 unieke tuinen, vijvers, houtwerken en (sier) bestratingen. Speciaal voor uw ontworpen, uitgevoerd en aangelegd. Met liefde voor het vak en voor uw tuin.

Peter van Brandwijk is opgegroeid in het bos waar zijn vader beheerder was. De liefde voor het groen is met de paplepel ingegoten. Na een schoolopleiding en gewerkt te hebben bij diverse bedrijven is hij in 1979 zijn eigen hoveniersbedrijf begonnen. Dit waren toen eenvoudige tuinen met tegels, bielzen en schuttingen. Al snel ging dit vervelen en is hij met het aanleggen van wilde plantentuinen begonnen. Deze tuinen werden gecreëerd met natuurlijke materialen. Gesloopte muren van oude huizen werden gebruikt voor de meest uiteenlopende creaties. Dit vond Peter heel leuk om te doen maar het onderhoud van dit soort tuinen was heel moeilijk.

Na deze jaren heeft hij allerlei tuinen ontworpen en aangelegd waarbij je kunt denken aan klassieke tuinen, boerderij tuinen, vijvertuinen, daktuinen, patiotuinen, landgoederen, Japanse tuinen, rosariums en moderne tuinen. Ook worden er gedeeltes in bestaande tuinen aangelegd. Dit alles tot de dag van vandaag.