Aanleg bedrijfstuinen

Een ziekenhuis of een zorginstelling, een kantoorpand of een bedrijvenpark, een gemeentehuis of een multifunctioneel centrum. Stuk voor stuk zijn het panden waarin de gebruikers of bewoners een belangrijk deel van hun tijd doorbrengen. Of het nu gaat om bestrating, asfaltering, een parkeerterrein of beplanting, het aanzien van uw bedrijf is het visitekaartje naar buiten. De eerste indruk is dus vaak van groot belang.

De aanleg van een bedrijfstuin is een geheel andere vorm dan de aanleg van een particulieren tuin. Wij vinden het heel belangrijk dat het gebouw opvalt als zodanig, daarom houden wij altijd rekening met de stijl en uitstraling van het pand. De beplantingen en bestratingen mogen geen onrustige rol spelen, daardoor krijgt het bedrijf een rommelige uitstraling.

Bepaalde bedrijven inversteren veel geld in het bedrijfspand maar er wordt niet gedacht aan een (groene) bedrijfstuin. Bij diverse panden naast elkaar waarbij elke ondernemer een andere gedachte over het groen heeft leidt dit niet tot een fraai resultaat. Dit betekent natuurlijk niet dat elk bedrijf er hetzelfde uit moet zien. Als er bijvoorbeeld een groter groenplan gemaakt wordt waarin diverse beplantingen herhaalt worden geeft dit een rustige uitstraling en behoudt elk pand toch zijn eigen mentaliteit. Ook zou een gunstigere onderhoudsprijs gegeven kunnen worden omdat de onderhoudswerkzaamheden in één keer uitgevoerd kunnen worden.