Ben Oude NijHuis Rotterdam

Inmiddels is de achtertuin van het pand van het Ben Oude NijHuis, gevestigd in en voormalig klooster in Rotterdam-Overschie, afgerond. De belevingstuin is zo aanlegd dat het ook toegankelijk is voor bewoners met een rolstoel of rollator. De paden zijn breder en gemakkelijk te volgen doordat ze op hetzelfde punt uitkomen. Bewoners kunnen o.a. herkenbare, geur- en kleurrijke beplanting op hoogte bekijken, zelf fruit plukken en er zijn voldoende zitplaatsen gecreeërd om in de tuin te vertoeven.

'Het Ben Oude NijHuis is een initiatief van MAX-directeur Jan Slagter. Hij wil laten zien dat het heel goed mogelijk is in Nederland goede verpleeghuiszorg te bieden voor het geld dat de overheid er elk jaar voor betaalt. Als je als zorgorganisatie maar efficiënt omgaat met het geld dat er binnen komt. Dus geen dure managers, geen verspilling en geen onnodige regels en voorschriften. Jan Slagter kiest daarom bewust voor kleinschalige zorg.'